car traffic - ploiesti car traffic - ploiesti bogdan stoica

Domnul Remus Pricopie - marș, mă, de la Minister. Ciocul mic și marș!

Sa mor daca stiam cum arata Remus Pricopie pana azi. Asta desi am mai scris o data cat de bou este. Si sunt foarte mandru de asta. Nu mai vreau sa-mi incarc memoria cu toti incapabilii pusi sa conduca invatamantul.

Le spun incapabili cu toata responsabilitatea. Eu am prins un invatamant functional. Eram o lepra, cand eram mic. Golaneam, cat de ziua de lunga, pe maidane, nereusind sa fac ceva care sa nu atraga represalii, seara, acasa. Asta doar in vacante. In timpul scolii invatam de rupeam. Am ajuns la olimpiade pe judet nu pentru ca imi doream, ci pentru ca profesorii hotarau asta pentru mine. Si n-am fost batut ca sa ajung asa performant, nici acasa, nici la scoala. Cumva, profesorii aia, lipsiti de resursele de azi, reuseau sa ma faca sa ma simt mandru de un zece. Cu atat mai mult daca il luam usor, pentru ca invatasem....

Acum, insa, totul s-a terminat. Vad la copiii prietenilor si rudelor un imens dezinteres pentru scoala. Cu scolile in paragina vizitate periodic de politicieni bogati, cu profesorii buni imbracati mizerabil si cu profesorii cretini de-a dreptul sustinuti de partide, plasand atentia de la parvenitu' de taticu in buzunarul dirigintelui, copiii de azi sunt interesati de orice, numai de educatie nu.

Si de ce ar fi?

  • Modele canci, la tv si in ziare copiii vad doar snobi, toparlani si superficiali, care isi fac banii si faima ferindu-se de lege cu curul sau cu limba. 
  • Metoda? Ciuciu. Deschideti orice manual, de orice clasa, si-o sa gasiti inadvertente si tampenii cat cuprinde.
  • Efecte? Zero. Sa inveti, in Romania, te ajuta doar accidental in cariera. E mai sigur sa-ti pui silicoane sau sa dai o spaga, pentru un job bun.

De-aia, azi, mi-am dorit sa stiu cum arata Remus Pricopie. Chiar sa-i dau un sut in cur si sa-l injur de ma-sa. 

Remus, ma doare-n cot daca ai sau nu intentii bune. Ma doare-n cot si de motivele pe care le invoci atunci cand te scuzi ca n-ai fost gata cu manualele in prima zi de scoala. Ma doare-n cot de fiecare rahat pe care esti gata sa-l mananci in apararea ta. 

Manualele, coa'e. Unde-s manualele?

Acum pricepi de ce ma doare-n cot de tine si de ce ar trebui sa te duci dracului sa te ascunzi pe undeva, tot restul vietii. Sa nu spui nimanui ca ai fost ministrul educatiei, terminatule...

Vedea-te-as cu centrala termica neinstalata la prima ninsoare. Vedea-te-as cu rezervorul gol la masina pe Autostrada Soarelui. Vedea-te-as in erectie dupa Viagra, cu nevasta intarziind in parcare!

Sa te vad atunci ce spui....

© 2023 Bogdan Stoica