olx - anunturi olx - anunturi

Cum am ajuns utilizator OLX

Mai stiti momentul in care tocmai.ro si mercador.ro se bateau pentru suprematie? Si eu am crezut, la momentul acela, ca transformarea Mercador in OLX este o prostie si ca "varul" o sa castige. Nu stiam, insa, ce campanie de marketing incredibila pregatisera baietii astia.

Din capul locului, trebuie sa va spun ca eu nu reactionez la reclame. Da, cand vad o tipa misto ma uit cu atentie, dar nu tin minte produsul, brandul, sau ce vrea compania aia de la mine. De obicei, ma uit amuzat la ce scrie cu litere mici pe ecran, chiar inainte sa se termine spotul. Adevarul e acolo, nu in partea viu colorata a ecranului, va asigur.

Dar reclamele OLX din ultimul timp m-au lovit fix in zona decizionala a creierului. "Ai lucruri prin casa cu care n-ai ce face?". Cine n-are? Eu am chestii de care nici nu stiu. Acum doi ani, am pierdut un filtru de cafea. In casa! Ai zice ca n-ai cum sa pierzi  un filtru de cafea care e cat un bax de apa plata, dar eu am reusit. Am primit altul, la vreun an, si dupa aia l-am gasit pe cel vechi, intr-o cutie in care eu stiam ca am o imprimanta. Iar imprimanta am gasit-o intr-o lada cu hartii. Acum, daca ma iei tare, habar n-am unde e filtrul ala, din nou. Stiu ca l-am luat de acolo, dar nu stiu unde l-am pus.

Pe urma au inceput mesajele pe email. De fapt, asta a fost momentul in care am intrat, pentru prima oara in viata mea, pe site-ul asta. Si mi-a placut la nebunie. Am gasit, in zona foto, o droaie de chestii pe care as putea sa mi le iau pentru cel de-al doilea job. Plus ca interfata de telefon a site-ului este senzational de accesibila...

Asa ca am decis sa scap de niste chestii de prin casa. Nu cele functionale, care vor ajunge, ca si anul trecut, in shoebox. In mare parte, ce-o sa urc pe OLX sunt vintage-shit, pe care le cumpar, cand si cand, de la targuri de vechituri, pentru ca-mi aduc aminte de diverse chestii din copilarie, sau pe care le integrez in proiecte foto. Dupa aceea, chestiile astea ajung in cutii, care au ajuns sa ma enerveze. Pai nu-i mai bine sa ajunga la oameni care le vor pune pe un raft, la vedere, sa se bucure de ele, iar eu sa completez fie trusa foto, fie biblioteca pustoaicei?

"Asta e reclama mascata", o sa exclame un cretin, cand citeste asta. Nu e. Habar n-am daca o sa si vand ceva. Pe OLX (i) sunt tone de anunturi scrise cu picioarele, mi-a fost si rusine ca n-am si eu macar un "umpic" in anunturi. Colcaie de combinatori de telefoane, fake-uri si produse tinute parca la gunoi. Daca ti se fura ceva e mai safe sa intri pe OLX decat sa suni la politie. Zic si eu: un filtru serios, facut de operatori umani, ar fi binevenit pe site, daca tot se modereaza anunturile. 

Pe de alta parte, ce-am de pierdut? Nimic. De castigat? Poate, scapand de niste chestii, gasesc iar filtrul ala de cafea, sa-l dau dracului cuiva...

Comentezi? Fa-o aici.

© 2023 Bogdan Stoica