vodafone ploiesti vodafone ploiesti © bogdan stoica

Simona, ai putea sa iesi dracului din bucataria bunicuţelor Vodafone?

Din capul locului, marturisesc ca eu si tenisul nu suntem cei mai buni prieteni. Am jucat anul asta, cu niste prieteni, care s-au tavalit de ras vazandu-ma cum tin racheta. Nici la tv nu prea ma uit la tenis. Am scris "nu prea" pentru ca, daca nu erai tu, nu ma uitam deloc.

Bine, si cand ma uit, ma uit ca raţa la muci. Prefer sa ma uit si sa citesc interviurile pe care le dai. Imi place foarte mult cum te porti in public, imi plac modestia ne-mimată si autoironia. Esti o femeie mişto, să ştii, dincolo de performanţa sportivă.

Dar mai ştiu 100 de femei la fel de misto ca tine. Nu comportamentul tău te face specială, ci performanţa sportivă. Toate fetele prietenilor mei vor să fie ca tine. Toate terenurile de tenis din oraş sunt pline de fetiţe care vor să fie Simona Halep. La Decathlon e mereu aglomeraţie in zona dedicata tenisului de camp. Si, te asigur, asta nu se intampla pana n-ai aparut tu la tv.

Cu alte cuvinte, ca vrei, ca nu vrei, ai devenit un model pentru societate. Unul dintre putinele care nu si-au aratat sanii si nu si-au pus chilotii murdari pe sarma din balcon ca sa devina celebru. Esti noua Andreea Marin a Romaniei si, de pe pozitia asta, sa stii ca ai si niste responsabilitati. Bunaoara, cum ar fi sa nu-ti asociezi imaginea, oricum, cu orice brand care e dispus sa te plateasca pentru a profita de imaginea ta. 

Am vazut noul spot Vodafone, cu tine si cu bunicutele. Este jenant, pe bune.... Ce promovezi tu acolo? Povestea unor bunicute care gatesc si pun poze pe net, cu mancarea, direct de pe smartphone-urile lor de 20 de milioane bucata? Pe bune, cunosti vreo femeie in varsta care face asa ceva? 

Bunicutele alea care gatesc strang like-uri. Atat este de nobil scopul lor. Sunt doar noul ambalaj cu care Vodafone (ca si Orange sau Telekom), imbraca ofertele alea scumpe si incorecte prin omisiune, prin care prostesc oamenii sa incheie contracte pe cat mai multi ani si bani, in schimbul unei iluzorii apartenenţe la un grup demografic cool. Vodafone este atat de mare incat nu mai este cool sa-l placi, ca brand. Si ca sa nu inchida pravalia, vodafonistii inventeaza periodic cate o poveste de-asta, cu un personaj ciudat, pe care apoi il arunca la gunoi. Mai stii ceva despre Ghita-ciobanul? Sau despre Gogu-soferul? Langa astia doi vrei sa ajungi? 

Ce vreau sa spun, draga Simona, este ca poti mai mult. Daca apareai promovand proiectele de responsabilitate sociala ale Vodafone, mergea. Asa, nu. Chiar nu. 

© 2023 Bogdan Stoica