stiri libertatea pe facebook stiri libertatea pe facebook

Cine e si ce vrea de la viata cel care deschide pe Facebook linkurile Libertatea

Nu-s psiholog, sociolog, statistician, dar cred cu fiecare celula de-a mea ca nu exista, pe lume, un cititor mai putin harazit cu darul gandirii, decat cititorul de Libertatea. Pe bune. Ma uit pe Facebook, la titlurile atat de stupide ale acestui ziar si la impactul lor in like-uri si share-uri, si ma cutremur sincer. Pe de alta parte, ma distreaza modul in care protesteaza ei, dupa ce sunt pacaliti. "Era presedintele din Sri Lanka", vocifereaza intr-un comentariu un nene. "Nu se vede nimic in poza, prostilor", o face din nou, doua linkuri mai jos. "Hai ca nu sunteti seriosi", again, cinci minute mai tarziu. Cel mai probabil, omul e pacalit cu linkuri de ani de zile, dar nu stie ca poate sa renunte sa mai citeasca asa ceva... Pana mea, poate el crede sincer ca Libertatea e singurul site de stiri din lume!

Observandu-i pe acesti speciali, am inceput chiar sa ma gandesc la situatii in care viata ma poate pune in relatie cu ei:

  • Daca ma trezesc ca ma place o cititoare de Libertatea? Cat de atent va trebui sa-mi aleg cuvintele ca sa fiu sigur ca ma va intelege?
  • Daca eu vin pe "prioritate", iar pe "cedeaza trecerea" e un cititor de Libertatea? Mai scap cu viata?
  • Daca intr-o zi sun la un call-center, sa intreb ceva, si explicatiile imi vor fi date de un cititor de Libertatea? Ce sanse am sa pricep raspunsul?
  • Daca e adevarat ca Ponta citeste Libertatea? Pai el face bugetul....

Intelegeti? Mi-e frica la propriu...

Pe de alta parte, sunt curios la maxim in ceea ce ii priveste pe acesti oameni:

  • Cat de des este pacalit cu alimente expirate, la magazin, un cititor de Libertatea?
  • Cat de bine platit este un cititor mascul, si cat de usor cade la pat o femela?
  • Daca opresti in trafic cititorul de Libertatea si-i arati o carte de vizita pe care scrie de mana "politia", iti da cheile masinii? 
  • Daca cititorul de Libertatea vrea sa isi faca un selfie, isi nimereste faţa?

Chiar nu stiu. Intreb si eu....

In colajul de mai sus am selectat cateva exemple: ce mega-stiri anunta Libertatea pe Facebook si ce platitudini sunt ascunse cu atata talent sub linkul scurt. Remarcati ca am facut o selectie din stirile serioase, din politica/social. Cum ar veni, stiri pentru acei cititori de Libertatea care pot fi considerati premium la fel de bine cum este catalogata Al-Qaida drept un pui bland de pisica pe langa ISIS. Nu vreti sa stiti cat de tragice sunt stirile despre vedete, sex, zodie, retete si diete....

Gata, va las. Ma duc sa-mi iau tigari si sa ma gandesc la un joc piramidal de tip Caritas, pe care sa-l promovez numai in Libertatea. Punem pariu ca dau lovitura?

comentezi? fa-o aici: www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2023 Bogdan Stoica