streetphoto - bucuresti - 2015 streetphoto - bucuresti - 2015 © bogdan stoica

Despre prostii care-mi citesc blogul

Am scris acum un an un text despre o experienta personala cu o spalatorie din Ploiesti. Un loc foarte misto, detinut de o prietena. Imediat ce l-am postat pe Facebook, o tipa m-a curentat: "vezi ca-i faci publicitate". M-am uitat la profilul femeii: era din Tecuci. Unfriend.

M-a mai atentionat unul, pe pagina, ca am scris "prea laudativ despre emisunea lui Dragos Patraru". Ban this user.

  • Ce daca scriu de bine de o emisiune? Care e problema ta, daca-mi place si o urmaresc? 
  • Cum lenjeria ma-tii te poate deranja pe tine, o persoana cu domiciliul si hainele murdare in Tecuci, ca eu laud o spalatorie din Ploiesti? 

In opinia mea, cei doi sunt printre cei mai mari prosti intalniti anul asta. Sunt acei prosti care au invatat la scoala de prosti ca toaaaate articolele pozitive de pe net sunt publicitare si ca toaaaate mint intentionat, pe bani grei, pentru ca acele produse/servicii/branduri sunt foarte proaste si altfel nu ar plati nimeni pentru ele.

Pe de alta parte, aceeasi oameni n-au nici o problema daca scriu aici ca Vodafone a fost cel mai prost operator de telefonie cu care am lucrat vreodata. Ca urasc bancile. Ca UPC are politici penibile de conectare/deconectare. Prostii mei nu-si vor da seama niciodata ca atunci cand scrii rau de X, ii faci un bine lui Y, concurentul lui X. De fapt, pe acest principiu functioneaza presa de dezvaluiri politice: dai intr-un om pana il cobori in sondaje. Iar prostii pun botul, indiferent daca e adevarat sau nu. "Daca e de rau, trebuie sa fie adevarat, ca altfel ar fi publicitate", rumega vitele umane.

Ce mi se pare genial este ca oamenii riposteaza, ca niste clienti pacaliti, la ce au citit pe o platforma la care au acces gratuit. Nimeni nu plateste vreun leu pentru a citi ce apare pe bogdanstoica.ro. Probabil din cauza asta, unii au senzatia ca blogul e al lor, asa cum cred ca este al lor si spatiul dedicat comentariilor de pe Facebook. Nu e, nene! Am platit domeniul, site-ul, acum platesc gazduirea pe web. E al meu, scriu ce vreau eu pe el si singurul lucru pe care poti sa-l faci e sa nu mai citesti niciodata nimic de pe acest site. Periodic apar oameni care imi scriu: "esti un mare bou ca m-ai blocat ... libertatea de opinie ...  am dreptul sa spun ce parere am...". Ai dreptul, boule, dar nu pe pagina mea. O fi facebook un loc public ca o piata, dar cand vezi un tip pe o banca nu i te asezi in poala, motivand ca banca e pe domeniul public si e dreptul tuturor sa stea pe ea. 

Esti acasa, cu sotia. Eu vin in vizita. La cina, cand iti lauzi roze-ul, iti atrag atentia ca ii faci publicitate. Iar dupa ce beau doua pahare, tin sa-ti spun si ca i-as trage-o lu' nevasta-ta si altfel decat pe la spate daca si-ar pune ochelarii. Ia spune ce-am facut: mi-am exercitat libertarea de opinie sau am fost si prost, si mitocan?

Comenteaza.

© 2023 Bogdan Stoica