De ce l-au casapit pe Oprescu in regim de urgenta

Sincer, chiar ma intrebam de ce a fost belit Sorin Oprescu. Nu zic ca nu-i hot de pute, dar miza scoaterii lui din joc a fost mica, toata afacerea a fost povestita ciudat, insistenta de a baga la arest un bosorog de aproape 80 de ani este incredibila... Trebuia sa mai fie ceva, dar nu se vedea ce. Si n-am reusit sa vad "the big picture", recunosc. Pana azi, cand am citit o stire.

"Contractele pentru intretinerea bulevardelor principale din Bucuresti (astupare gropi, inlocuire borduri, lucrari de de intretinere, modernizare trotuare), incheiate in 2011, in valoare de 170 milioane de euro, au expirat pe 2 octombrie 2015". ‪

Deci e asa cum trebuie. #‎followthemoney‬. La un contract de "reparatii infrastructura" se castiga mai mult decat la unul de "investitii infrastructura". Poti sa minti mai mult, pentru ca nimeni nu poate verifica cate gropi au fost, cat de adanci au fost, de cate ori a sarit plomba aia, etc. Poti castiga 25-30% lejer, pe cand la o investitie vine un nene si masoara "strat suport + strat binder + strat asfalt" x metri patrati = cat e factura. Acolo castigi inlocuind materiale bune cu materiale proaste, pe cand la reparatii dracu mai stie ce, cand si cum ai facut.

Daca furi 30% din 170 de milioane de euro inseamna ca ai la dispozitie peste un milion de euro pentru fiecare judet. Cu banii astia pui si presedintele, nu doar consilieri, primari, sefi de consilii judetene etc.

Sigur, asta e doar o teorie, nesustinuta de informatii oficiale. O rautate, cum ar zice unii.... 

Publicitate. Ieftin si bun.

© 2023 Bogdan Stoica