turn maiestuos ca un blogger oficial turn maiestuos ca un blogger oficial © bogdan stoica

BLOGGERUL OFICIAL - ce e el, unde se duce si daca parintii lui stie

Iar am fost invitat ca "blogger oficial". De data asta, este vorba despre o conferinta despre parenting. Daca ma duc, primesc doua carti si "discounturi de dat ca premii la concursuri"Trebuie "doar" sa scriu pe blog "in stilul personal" inainte si dupa eveniment. 

Am raspuns imediat, frematand de emotie: NU.

  1. In primul rand, pentru ca ma doare fix in cot de statutul de "blogger oficial". Ia suna la o firma de termopane si cere-le geamuri gratis, oferindu-le in schimb statutul de "furnizor oficial", si-o sa inveti rapid injuraturi din domeniul tamplariei pvc, gen "baga-mi-as chederul in plinta ma-tii"....
  2. In al doilea rand, pentru ca nu tin deloc sa-mi pierd o zi asistand la un eveniment in care nu cred. Nu cred ca parentingul se invata. Ori decizi sa-ti iubesti copilul si sa faci orice pentru a-l intelege si creste frumos, ori du-te dracului si fa-ti o vasectomie inainte sa chinuiesti pe cineva. 
  3. In al treilea rand, pentru ca nu ma intereseaza cele doua carti si nici sa dau, pe blog, discounturi ca premii. Nu prea fac concursuri pe blog, pentru ca nu vreau sa strang in jurul meu oameni interesati doar de iefteanu'. Ma si vad, la conferinta, conducand o delegatie de isterici si isterice care intai au facut copiii si abia apoi s-au apucat sa studieze parentingu', strigand autoritar "la o parte, va rog, suntem grupul cu discount!".
  4. In al patrulea rand, n-ar fi cinstit fata de alti oameni si alte entitati, care au platit ca sa le apara povestile pe blogul meu. Bullshit-ul asta cu "te flatez ca sa nu te platesc, desi profit de audienta ta" este o rusine a PR-ului. Convinge-ma ca ai un produs misto si da-mi voie sa-ti tai o factura pentru promovare. E suficient, nu trebuie sa fim nici prieteni, nici sa ne investim cu titluri cretine, gen Blogger Official
  5. In al cincilea rand, pentru ca emailul-invitatie are greseli grave si numeroase de ortografie, iar eu lucrez foarte rar pentru oameni mai prosti decat mine. Prosti la limba romana, evident.

Raman, ca de fiecare data, cu regretul ca n-o sa stiu niciodata cum e sa intri intr-o sala, ca blogger oficial, si sa auzi lumea soptind chestii de genul:

  • "Uite BLOGGERUL OFICIAL! Fa-i o poza! Fa-i o poza!!!!"
  • "Tine-ma, Doamne, ca trece BLOGGERUL OFICIAL!!! Gata, acum pot sa merg din nou...."
  • "Nu va suparati ca va intreb, sunteti cumva BLOGGER OFICIAL? Da? Si pot sa va ating?!"

publicitate. da, din nou...

© 2023 Bogdan Stoica