Facebook e prost. Prost cu acte.

A inceput aseara. La vreo 10 minute dupa ce am postat fotografia asta, telefonul meu a luat foc. Cineva cerea codul de resetare a parolei contului de Facebook. Evident, nu l-a primit, pentru ca codurile astea vin prin sms pe numarul meu de telefon, nu pe al lui.

"Tampitul!", mi-am spus, si m-am culcat linistit. Mare greseala. Azi dimineata, Facebook m-a anuntat ca mi-a suspendat contul, pentru verificari. Mi-a cerut si-o copie de buletin.

Mie, nene?! Mie imi ceri datele? Nu i le ceri trepanatului care sustine ca-s eu? Ăla ce morții mă-sii a invocat și de ce ponta mea nu-l verificați?

M-am uitat pe motivele pentru care iti poate fi suspendat contul de Facebook. 

  • Răspândirea unor fotografii ofensatoare. N-am. N-am poze cu nuditate, copii bolnavi, animale facand sex. Am mai pus, recunosc, poze cu animalele de politicieni in posturi care nu-i avantajeaza.
  • Folosirea unui nume ciudat. N-am facut-o, si nici nu ma cheama Mu*e, sau Pu*a.
  • Efectuarea unor plăţi cu cardul, folosind un alt nume. Nu fac plati cu cardul niciodata. Urasc cardurile.
  • Postarea într-un timp scurt a mai multor mesaje identice, ca si cum ai fi un soft, nu o persoana. N-o fac.
  • Ai dat prea multe like-uri! Nu dau atat de des like la ceva. De fapt, dau destul de rar, am un amic care ma si cearta pe tema asta...
  • Trimiterea prea multor cereri de prietenie. Nu e cazul. Eu abia gestionez cererile de prietenie, nu stiu daca apas "friend request" de 5 ori pe saptamana.
  • Folosirea unor materiale protejate de drepturile de autor. Folosesc, recunosc. Dar eu sunt autorul. 99,99% din textele si fotografiile postate imi apartin. Sunt creator de continut, nu distribuitor.

So, wtf, Facebook? Why me? Care-s motivele? Sau aveti proceduri atat de proaste, incat orice politician deranjat ca un text e tot mai citit, rostogolindu-se pe net, si foloseste procedurile alea proaste in scopul cenzurii politice?

UPDATE - contul mi-a fost reactivat in 26 de ore. V-a placut poza de pe buletin, bă'eți?

#FuckFacebook

© 2023 Bogdan Stoica