Lacul Lebedelor există. Am mâncat eu niște coaste acolo, o nebunie...

"Treci pe la mine să-mi aduci niște cărți? Hai, că am făcut frumos, să vezi și tu cum e..."

Mi-am adus aminte de invitația lui Sorin pe 1 decembrie. Eram cu o prietenă venită cu treabă în Ploiești, înghețasem amândoi la parada de Ziua Națională, cărțile erau în portbagaj de două zile, și-am zis să-i arăt bucureștencei un loc mișto. Un loc în care eu am mai fost de câteva ori, dar pe când se numea For Tastes. Acum, după reamenajări interioare consistente și rebranding, locul se numește Lacul Verde Resort. Cu lacul am înțeles rapid, dar nu pricepeam care-i faza cu resort-ul. M-am lămurit: în jurul localului se va construi o mini-stațiune, cu zeci de vile, piscine, grădiniță, clinică, spa, bowling, terenuri de sport, săli de evenimente, etc... 

Deocamdată, la exterioare nu s-a umblat deloc. Nici nu era nevoie... 

Lacul Verde Resort e la doi pași de Ploiești și la fix o oră de mers cu mașina de București. Și dacă vii pe DN, și dacă alegi autostrada, tot pe centura de Vest a orașului trebuie să ajungi. La sensul giratoriu unde vezi totemul Rompetrol, intră pe drumul de pe lângă benzinărie. Parcurgi cartierul extern al Ploieștiului, ieși în câmp, apoi intri în satul Zahanaua. Totul durează 7-8 minute, pe asfalt bun. Undeva pe dreapta o să vezi un gard luuuung, de beton. Virează dreapta pe prima stradă de după el și-ai ajuns.

Lacul Verde Resort e genul ăla de loc în care nu știi unde să te uiți mai întâi. Localul și împrejurimile sunt mindblowing.

Localul are 80 de locuri, la care se adaugă încă 40 pe terasa încălzită.

Eu, de exemplu, mă duc țintă să fumez pe terasa suspendată deasupra lacului. E încălzită, are obloane transparente de vânt și e o plăcere să-ți bei cafeaua acolo.

Deasupra, la etaj, se lucrează de zor la o sală de evenimente care va avea între 100 și 180 de locuri, în funcție de cât loc de dans se dorește (dacă-i nuntă, botez sau petrecere), sau ce dotări sunt dorite (dacă-i workshop, seminar sau congres). Pe 8 decembrie e antamată prima petrecere. 

După cafea, am lăsat-o pe tipă să caște gura și am stat un pic de vorbă cu Sorin și cu Orlando. Sorin, managerul operațional, e prietenul meu de zece ani și pun pariu că așa-l numesc cam toți cei care l-au cunoscut pe când conducea operațiuni similare la Sky Club sau la Pik Elegance. E un superbăiat, mereu bine dispus și cu o memorie incredibilă, ține minte ce-ai băut/mâncat data trecută, cu cine erai și de ce, și te ia la sigur la următorul party. Sorin are planuri foarte mișto cu Lacul Verde. Meniu de prânz, la 18 lei, fără băuturi incluse, cu bufet de salate. Catering cu livrare până la 20 de km, pentru comenzi minime de 39 de lei. Luni, marți, miercuri - fructe de mare proaspete. Joia o să fie barbecue time, cu coaste/cartofi/salată, vinerea și sâmbăta seara atmosfera o să o ia spre lounge, cu muzica mai tare și DJ, iar duminica o să fie family brunch, o chestie la care, dacă vii cu un copil sub 14 ani, îi plătești doar băutura, mâncarea pentru el fiind gratis.

Orlando e Dumnezeul bucătăriei. Fost chef la Intercontinental și la Ramada, fost căpitan al echipei naționale de bucătari...

... Orlando vorbește despre mâncare într-o limbă pe care eu, posesor al unui stomac de Moromete, n-o înțeleg. Tot îi dădea cu fructele de mare, că-s megaproaspete, zi de zi, că nu se lucrează cu stocuri... Pe urmă a început cu batărfișu'.. L-am lăsat în pace, dar, pe urmă, când l-am cunoscut și pe celălalt bucătar, și el specializat în pește și fructe de mare, m-am îngrijorat un pic. Să-mi bag pula, mi-am zis, ăștia doi vor să mă omoare! Așa că i-am lăsat să termine ce-aveau de zis și apoi mi-am ținut discursul cu care am dezamăgit atâția specialiști culinari: "Vă rog frumos să mă iertați, nu vă merit, să știți că toată viața am făcut toate eforturile posibile, cu toate ocaziile posibile, dar NU POT SĂ MĂNÂNC FRUCTE DE MARE!!! Nu gustul mă ucide, ci textura, parcă mănânc aracet întărit cu gust de pește. Sunt atât de bou în cerul gurii încât scot și zgârciurile din ciorbă, tai și grăsimea de pe cotlet, nu mănânc decât jumările bine făcute și, în general, dacă simt ceva cartilaginos în gură în afară de buzele unei tipe, mă dau cu ochiul de furculiță". Au râs și m-au îndemnat să mă așez la o masă și să mă uit în meniu, că sigur găsesc ceva ok. Zis și făcut, dar înainte de toate, am căutat-o pe tipa cu care venisem.

Am găsit-o afară. Se dădea, ca un adult corporatist respectabil, în leagănul de la locul de joacă.

Am mai căscat ochii la bucătăria la vedere.....

... am mai fumat o țigară pe terasă....

... am mai făcut câteva poze cu telefonul printre geamurile balustradei...

... și-am intrat. Meniul, doldora de lucruri pe care nu le-am mâncat niciodată, gen "duck apple barbecue". Eu, când văd așa ceva, nu știu dacă o să primesc mere la grătar prăjite de o rață dresată, sau niște copane sănătoase de rață, la vreo două kile, cu un kil de pilaf, cu murături, și cu o felie miiiică-mică de măr...

Corporatista din leagăn și-a luat supă cremă de porumb, la care a cerut crutoane. Mie mi s-a părut prea mult, eu aveam chef de ceva ușor....

... așa că mi-am luat coaste de porc cu piure, cu sos făcut cu miere și pula mea, plus murături. #băbăiatule!!! Știți cum au fost? O demență!

După câteva ore de frig și o gustare atât de frugală și de delicată, eu m-aș fi dus acasă să beau ceva și să mă culc. Corporatista avea însă chef de plimbare. Sorin, băiat fin, a ținut cu ea, nu cu mine. "Alexandra, ia cheile de la vilă și arată-le câteva camere"

Alexandra, fată ok, s-a executat și-am plecat, toți trei, pe aleea aia șerpuită.

Sunt două vile la Lacul Verde Resort, dar numai una e disponibilă, în acest moment, pentru cazare. Standardul e de patru stele. 

Vila mi-a rupt capul complet. Cred că aici am văzut cele mai mișto camere de (ne)hotel de anul ăsta. Astea-s de la parter....

... iar astea de la etaj.

Și parterul și etajul au și câte un living imens. 

... ceea ce face din vila asta cel mai mișto loc de futut teambuilding din câte știu. În total, sunt 40 de locuri de cazare la Lacul Verde Resort, iar camera costă de la 350 la 450 de lei pe noapte.

 

Scările astea duc tot spre niște camere, mai light. Adică, dacă ești atât de șmecher încât să te duci cu șofer la Lacul Verde Resort, pe el îl poți caza aici, nu în vilă, și nu riști să-ți audă secretara cum se bucură că-i dai sarcini toată noaptea și a doua zi să te întrebe, privindu-te în retrovizoare "boss, a ieșit bine ședința?"...

Să nu uit. Sorin a cumpărat, pentru Lacul Verde Resort, zece cărți "Tipul din filme nu există". Să nu le ciordiți, da?

 

Le-a luat pentru cine se plictisește așteptând pe cineva, sau s-a cazat și are chef de ceva vesel, sau doar își bea cafeaua, pe terasa aia de deasupra apei, așteptând să treacă lebedele. Sau nu v-am zis de lebede?

Lacul Verde Resort are coordonatele GPS 44°52'10"N 25°55'44"E, pentru Waze folosiți ruta asta (http://waze.to/lr/hsxfrq01e3), chiar dacă poartă vechiul nume al localului, iar la poștă apare cu adresa Strada Principală, Zahanaua, Targsorul-Vechi, Prahova, Romania. Telefonul pentru booking și rezervări este 0755 055 051, pe facebook îi găsiți aici, emailul este office @ laculverderesort.ro iar site-ul, logic, www.laculverderesort.ro. Să fie într-un ceas bun dacă vă cazați acolo. Eu am treabă weekendul ăsta, așa că o să revin acolo abia joi. Să verific coastele alea, din nou, pentru că nu m-am bucurat de ele complet, corporatista mi-a șutit vreo două din porție....

© 2023 Bogdan Stoica