Cum am ajuns la noul cod penal

Noul Cod Penal a trecut prin Parlament ca un buldozer printr-o padure tropicala. Cu toate protestele "ecologistilor" adunati la locul crimei ecologice, buldozerul a lasat prin padure o dara lata si adanca de pamant neted pe care, cat de curand, o alta masinarie o va betona. N-o sa mai creasca fir de iarba pe acolo, pentru ca buldozerul este un echipament modern, performant si e condus eficient, de cineva care se pricepe la asa ceva.

Ma gandeam azi, dupa ce m-am uitat la stiri, cum ar fi fost daca "ecologistii", a.k.a. opozitia, ar fi avut un buldozer tot atat de bun. Adica sa fi avut macar un jurist la fel de bun de gura ca Florin Iordache. Sa-i dea pesedistului cu legea in cap de fiecare data cand acesta deschidea gura si sa-l impiedice sa intre si sa distruga padurea tropicala. Mai ales ca Iordache nu e vreo lumina de baiat, e doar consecvent, tenace si agresiv, nu competentul suprem. 

Am mai scris-o pe aici, de cateva zeci de ori: Romania va fi distrusa, pas cu pas, de PSD, nu pentru ca PSD este un partid atat de smecher, ci pentru ca nu avem nimic in opozitie. PNL se va autodistruge un pic in fiecare zi cat timp va fi condus de halucinantul Ludovic Orban. USR, chiar daca a trecut de la mediocrul Nicusor Dan la desteptul Dan Barna, nu reuseste sa treaca de agitatia specifica unor studenti revoltati ca nu au apa calda in camin. UDMR nu e partid, PMP e doar o insigna la reverul marinarului, menita sa-i asigure respectabilitate, iar miscarea lui Ciolos este doar o cutie goala de conserve, cu o eticheta sclipitoare. Dupa cum arata acum, aceste partide par sa fie din aceeasi specie cu PSD-ul, dar mai prost hranite. 

Toata opozitia nu are, in acest moment, decat oameni despre care poti spune ca-i stii dupa nume sau dupa moaca, nu dupa competenta. Daca va pun sa-mi spuneti juristi, economisti, experti in fonduri europene de o probitate profesionala deosebita, din opozitie, o sa va opriti cu lista la cifrele 1 sau la 2. Organizate ca PSD si ahtiate dupa bani si functii in care pun oameni de incredere, nu neaparat competenti, partidele de opozitie romanesti nu reusesc sa convinga pe nimeni ca incurajeaza profesionalismul, talentul, patriotismul.  

N-avem nici un lider al Opozitiei. La cata simpatie a primit, presedintele Iohannis putea sa adune la Administratia Prezidentiala un adevarat task force, plin de juristi care sa pulverizeze argumentat toate ideile PSD si doldora de economisti care sa puna Romania pe drumul prosperitatii. Or, pana acum, Iohannis s-a prezentat doar ca un martalog ahtiat dupa excursii, lent in gandire si incapabil sa faca si sa urmeze alta strategie decat cea a cultului personalitatii. 

Cum ziceam: PSD nu e vreun leu al savanei, de neoprit. Nici pe departe. Suntem doar in situatia "cand pisica nu-i acasa, soarecii joaca pe masa". Soarecii, nu leii. Iar pisica nu e doar plecata. Noi chiar nu avem o pisica.

********

cartile mele sunt aici...

w1w2w3 w5w4w6 w00
... si pe Amazon.
© 2019 Bogdan Stoica