confetti sunt despre amintiri, nu despre poze

E doispe lei un tub de confetti. Tragi de-o sfoara, face poc si ai o ploaie mica de hartiute colorate. Daca pocnesti trei tuburi, incropesti de-o secunda de aspect magic. Cu cinci tuburi, castigi inca o secunda. Dar tot nu arata si nu te simti ca la o petrecere, cand tunurile de confetti au un metru, in teava iti incape piciorul, hartiutele sunt mai degraba lucioase decat colorate iar rafala dureaza peste un minut. Ala e cu adevarat un moment, in care, daca esti sanatos la cap, te simti ca in Marele Gatsby.

Aseara, la petrecerea MRS Residence Ploiesti, a fost un astfel de moment, inainte sa cante Andra. Si am facut cateva cadre cu oameni coplesiti, pur si simplu, de mixul ala de lumini si confetti. Unii au intins mainile spre ele, ca un copil spre luna de pe cer. Altii chiar au inchis ochii, zambind. Din pacate, au fost si multi care au incercat sa imortalizeze momentul uitand sa-l traiasca. Sunt cei care, in fotografiile facute de mine, privesc in telefon, nu spre ploaia aia magica de lumini si senzatii. Ca tipul/tipa din imaginea de mai sus, care se chinuia inutil sa focalizeze, cu blitzul pornit, pe ceva ce se misca in jurul lui cu viteza unei petreceri reusite.

Iar rugamintea mea este ca, data viitoare cand ajungeti la o petrecere unde se organizeaza o ploaie de confetti di grande, lasati dracului telefonul. Daca e o petrecere misto, cu siguranta acolo e si un fotograf, care va va oferi amintirile dorite. Lasati chestiile alea de hartie sa va atinga, bucurati-va de ele si zambiti. Faceti ca doamna care doua ore mai tarziu, dansa frenetic cu o hartiuta de-aia ramasa in par. Era, cu siguranta, cineva care venise la petrecere sa faca amintiri, nu sa faca poze unor amintiri netraite.

P.S. 2 - Care ai fost sambata seara la petrecerea MRS Residence: eu o sa livrez pozele de la petrecere duminica. Nu stiu cand o sa le posteze, dar nu cred ca o sa dureze mult. Cauta-te, asadar, in imagini, de luni incolo, pe pagina lor de facebook

P.S. 2 - Cu lansarea si cu petrecerea de ieri, baietii de la MRS Residence schimba jocul pe piata imobiliara locala. O sa revin. 

******************

Cartile mele sunt in librariile Carturesti, Diverta, Humanitas, dar si pe net, aici: 

https://edituraunivers.ro/book-author/bogdan-stoica/

... daca locuiesti in afara Romaniei, cumpara-le de pe Amazon:
https://amzn.to/2CEYuA6

© 2023 Bogdan Stoica