normal că nu se vor renumăra voturile la sectoarele 1 și 5

Normal că nu se vor renumăra voturile la sectoarele 1 și 5. Păi ce-ați fi vrut? Să se vadă cum au loc, de fapt, alegerile? Că urna aia, teoretic intangibilă și sfântă, simbolul democrației, în pula mea, este de fapt doar o cutie? Că alegerile, în România, sunt ca mobila de la Ikea, adică numai oamenii de la ikea o pot monta rapid? 

Din 1996 până în 2012 am considerat alegerile cel mai important moment pentru un jurnalist. Am fost în secții de vot, de partid, de campanie și în birouri electorale la fel de des ca un candidat. Cred că am văzut toate metodele de furat și de anulat voturi și pot să spun, fără să fiu arogant, că alegerile astea, din 2020, au fost cele mai furate alegeri din 1946 încoace. Și nu mă mir deloc că s-a făcut asta. Când pui, peste un cadru legal cu destule vulnerabilități, o bază de date făcută bine și multă tehnologie, obții o ocultă electorală de toată frumusețea. Scriu asta doar pentru că sunt siderat de tupeul grupărilor din PSD și USR care și-au furat voturile unele altora fără rușine, la vedere.

Nu-mi pasă deloc ce o să se întâmple în sectoarele 1 și 5 din București, pentru că nu locuiesc acolo, nu am afaceri acolo și nu depind de banii publici babardiți din primăriile astea două. Nici nu votez acolo. Ca să fiu cinstit, eu din 2012 încoace mi-am tot anulat buletinul de vot, pentru că nu am mai găsit un candidat sau un partid suficient de mișto cât să-i dau un vot. Uitându-mă la ce s-a întâmplat la alegerile astea, mai ales la cele de la sectorul 1, înțeleg că votul meu nul nu mai are nici măcar valoare statistică. Așa că n-o să mă mai duc să votez deloc, până nu apare un mecanism transparent și sigur de vot. Aș dori unul cel puțin la fel de sigur ca cele ale băncilor, pentru că voturile sunt mai valoroase decât banii. 

Azi e luni, au trecut opt zile de la alegeri. În foarte multe județe din România, probabil și în București, buletinele de vot au luat deja calea centrelor de reciclare/distrugere. Așa dispare, de fiecare dată, dovada că acolo unde interesele partidelor sau serviciilor secrete o cer - în sacii ăia sunt mult mai multe buletine de vot decât oamenii care au venit la vot. România nu este o democrație, așa cum o căruță cu număr de înmatriculare nu este o mașină.

UPDATE: în biroul electoral de la Sectorul 1 s-a găsit un sac cu voturi, ascuns printre niște rechizite. Poliția a refuzat să-l ridice. 

__________________________________
 
dacă ți-a plăcut acest text deschide unul din aceste linkuri: 
bijuterii mișto      ponturi utile      
© 2023 Bogdan Stoica