un guvern cretin + mafia din ISU = mai multe cazuri de covid19

Acum trei săptămâni, în podcastul Și de restul caramele, spuneam că în două trei săptămâni de la debutul școlii vom avea o explozie de cazuri de covid19. Cifrele de azi îmi dau dreptate. Avem vreo două mii de cazuri noi pe zi, toate paturile de la ATI ocupate și vreo două mii de cazuri de pozitivări cu covid19 la copii. Ca rîspuns, guvernul decide închiderea spațiilor închise ale localurilor, forțate să funcționeze, deși vine sezonul rece doar cu terasele. Și aici e un șmen. 

  • Unele localuri au terase cu mese, scaune, umbrele, încălzitoare. Mori de frig la ele, îți cad frunze uscate în salată, nu ai nici o bucurie.
  • Alte localuri au terase cu mese, scaune, copertine retractabile, încălzitoare. Ceva mai bine, dar pentru client e tot frig, tot nasol.
  • Există și localuri care au terase cu pereți, acoperiș, aer condiționat cald, legături directe cu toaletele. Aici e perfect pentru clienți, dar nasol pentru stat, pentru că genul ăsta de terase a apărut după ce s-a dat o șpagă la ISU, care a clasificat noul spațiu închis ca terasă. 

Ghiciți, deci, cine o să aibă mai mulți clienți și o să facă bani destui cât să supraviețuiască până se termină pandemia? Ați ghicit, cele ale antreprenorilor care au dat șpaga cuvenită, la momentul potrivit. Văzându-le succesul, și alți patroni de localuri vor face amenajări similare și vor da șpaga cuvenită celor de la ISU. Vom avea, în maxim trei luni, cu mult mai multe spații interioare clasificate ca terase decât azi, și, după logica imbecilă a guvernului, tot mai multe cazuri de covid19. 

Nu cred că Orban, Tătaru și restul imbecililor din Guvern nu s-au gândit la asta și nu știu de circuitele șpăgii date în ISU. Fie nu le pasă absolut deloc, fie vor să distrugă complet sectorul HoReCa, fie au parte din șpăgile colectate. Și nici nu-mi pasă foarte tare, oricum țara asta va rămâne un morman de corupție. Faptul că nu luăm măsuri care să oprească pe bune răspândirea covid19 mă interesează, însă, la modul serios. Cu alte cuvinte, nu aș avea o problemă cu corupția generalizată dacă n-am ajunge în punctul in care corupția chiar ucide. Și mă deranjează maxim absența din peisaj a grupărilor extrem de vocale pe tema asta în timpul guvernărilor PSD. Unde sunteți, băieți? Unde vă sunt mesajele, scandările, site-urile, dezvăluirile? Sau sunteți parte la piesa asta proastă de teatru, la finalul căreia moare tot publicul din sală?

__________________________________
 
dacă ți-a plăcut acest text deschide unul din aceste linkuri: 
bijuterii mișto      ponturi utile      
© 2023 Bogdan Stoica