ce facem cu violatorii din Ploiesti?

Joi, 9 iunie, Ploieştiul a primit trei veşti proaste. Prima ar fi că o fetiţă de clasa a 4-a din Ploieşti a fost violată de un maniac. A doua este că violatorul îşi face de cap prin zonă de ceva vreme. Iar a treia, că suntem o comunitate de cretini pasivi.  

Victima violului este ilustrarea perfectă a nedreptăţii. Nu e un caz în care victima l-a tentat pe agresorul sexual, pentru că i se vedeau ţâţele. Nici nu putem vorbi de o puştoaică dezvoltată precoce, în călduri, care a “căutat-o”.

Vorbim de o mucoasă de 10 ani, care venea de la şcoală. Cuminte, imediat după ore. Inocenţa, care a lăsat-o fără suspiciuni când un bărbat a intrat după ea în bloc, a urcat după ea la etaj şi a dat buzna peste ea în casă, i-a fost transformată, dintr-o virtute dedicată copiilor cuminţi, într-o vină uriaşă. Am auzit, la diverşi oligofreni, idei de genul “Bă, da’ asta era chiar proastă, ea nu şi-a dat seama că ăla vine după ea?”. Nu, boilor, nu şi-a dat seama, aşa cum părinţii noştri, care văd un politician cu sacoşa cu pui şi ulei la poartă, îşi închipuie că pe ăla îl fute grija de frigiderul lor.

Din păcate, dacă fetiţa nu poate fi acuzată de nimic, vecinii, da. Aflăm acum că, în ultimul an, în cartierul Malu Roşu, au mai fost cel puţin două tentative de viol asupra unor minore. Oamenii au reclamat la 112 şi au trecut senini peste evenimente. Mi se pare nedrept şi cretin: e ca atunci când copilul se răneşte în talpă în nişte cuie uitate prin curte, îl tratezi, bandajezi, dar laşi în continuare capcana gospodărească funcţională.

Evenimentul de joia trecută atrage atenţia asupra unei iniţiative legislative la care, din păcate, nu a achiesat deocamdată nici un parlamentar de Prahova. Avem şansa, unică, după părerea mea, să ne determinăm parlamentarii să voteze ca infractorii condamnaţi pentru abuzuri sexuale să fie trataţi cu pastile care să le inhibe, pe viaţă, pornirile animalice. Mai exact, un tratament chimic cu Cyproteron Acetat, un medicament ieftin, care se găseşte în România, prescris femeilor hiperandrogene, care au acnee sau pilozitate excesivă. Medicamentul inhibă testosteronul, “vinovat” de atitudinea agresivă a celor care fac abuzuri sexuale.  Legea ar putea fi şi mai dură de atât, dacă ne-am lua ochii de la modelul polonez şi ne-am lua după cel din Cehia, unde violatorii şi pedofilii sunt castraţi chirurgical.
Din păcate, nici măcar asta nu e suficient. Violul nu este, pentru practicanţi, doar o problemă de natură sexuală, ci şi una psihică. Poţi să-i tai unui dement jucăria sau să i-o faci nefuncţională, dar, dacă mintea lui şchioapă va dori să supună şi să umilească o femeie, va găsi mijloace să o facă. Aşa că nu mi se pare deloc deplasat să repunem pe tapet chestiunea pedepsei cu moartea. Nimic isteric, doar practic: aşa cum eutanasiem câini agresivi, nu văd de ce n-am pune pământ peste nişte exemplare umane atinse de diverse forme de turbare.
Eu am domiciliul în Colegiul Ploieşti Sud. Aşa că am să-i scriu lui Sever Voinescu, deputatul meu, să-i spun să facă ceva în sensul ăsta. Dacă o fac doar eu, o să treacă cu vederea. Dacă o facem toţi, o să acţioneze, de teamă că i-am putea viola cariera politică, în 2012.
© 2023 Bogdan Stoica