"Pentru publicare imediata", sau cum se face PR de doi lei la Industrie Mica

"Pentru publicare imediata", scria sus, deasupra fabulosului text "Indicatoare noi pentru drumurile din judeţul Bistriţa-Năsăud". Adica, vorba lui Fane de la Scularie, "nici buna ziua, nici f^^-te'n c#r". Nu merge asa, am invatat de mic sa spun intai buna ziua cand intru la aprozar, si abia pe urma sa intreb "aveti mere?". Asa ca i-am trimis doamnei Iulia Matres (sotia sau fiica lui Matres, nu stiu), oferta de publicitate. Nu pricepe mesajul, si-mi scrie din nou:

 "Este bine ştiut că activitatea de relaţii publice presupune un proces constant de comunicare cu publicurile-ţintă ale companiei, incluzând mass-media". Asa e.

"Am convingerea că înţelegeţi transmiterea de comunicate de presă prilejuite de anumite evenimente importante în viaţa organizaţiei (cum ar fi semnarea unui contract cu un consiliu judeţean), ca fiind o parte importantă a acestui proces de comunicare". Da si nu. As putea sa verific pe SEAP cum ati castigat licitatia aia, nu?

"În acelaşi timp, siguranţa rutieră este un domeniu care interesează pe mulţi dintre cetăţenii acestui oraş". Asa e, dar ma indoiesc ca vor sa afle in detaliu cum sunt indicatoarele la Bistrita.

"Având în vedere că SC Industrie Mică Prahova SA este societatea care se ocupă cu realizarea marcajelor rutiere şi montarea indicatoarelor de circulaţie în oraşul Ploieşti, informaţiile venite dinspre noi nu pot decât să contribuie la informarea corectă a cetăţenilor cu privire la activitatea pe care o desfăşurăm atât aici cât şi în alte zone ale ţării". Sigur ca da! Aici sunt de acord, dar daca tot ne apucam sa povestim in detaliu ce face Industrie MICA, va asigur ca aveti nevoie de un contract de publicitate MARE.

"În absenţa ştirilor legate de activitatea societăţilor care se ocupă de marcaje/indicatoare rutiere, se pot crea multe controverse şi speculaţii". Da, asa e, tocmai ati creat o controversa.

"Astfel, am convingerea că veţi vedea informaţiile venite din partea noastră ca parte a unui proces de comunicare şi ca pe un ajutor în activitatea dumneavoastră jurnalistică". Da, soro, curat ajutor. Chiar am sa renunt la toti colaboratorii, o data ce va am pe voi....

In concluzie: diferenta intre ce faceti dvs si un PR de calitate este ca diferenta dintre Platon si Aristotel: primul avea viziune, al doilea avea pile la aia care plateau savantii. 

© 2023 Bogdan Stoica