Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 530

Cazul Statuia, episodul 2. Luati-l pe Florin Sicoie de langa banii publici!

In loc sa explice cum mama dracului a fost de acord sa se plateasca 5.000 de euro pe o tona de bronz si chiria unui camion care sa care niste statui, si 195.000 de euro pe constructia unei statui, consilierul PNL Florin Sicoie minte. I-auzi: "In loc să-mi răspundă de ce și-a permis să afișeze pe site-ul său fotografia (ticăloasă!) a statuii D-lui Goe cu o țigară înfiptă de un imbecil în gură, D-l Bogdan Stoica se lamentează, de la aceeași tribună, împotriva legii dreptului de autor".

Nu m-am lamentat deloc. Textul meu e aici, cautati voi ce zice Sicoie. Am scris si o stire pe tema asta, sa vada si ploiestenii ce cretinisme promoveaza Florin Sicoie. Dupa logica lui, poti sa-ti faci o poza langa Turnul Eiffel, sau langa orice alt monument din lume, dar nu cumva sa faci una cu grupul statuar de la Ploiesti, ca vitregesti Primaria Ploiesti de drepturile de autor. Pe urma ma acuza ca fac bani de pe urma statuii: ca stirea cu statuia cu tigara in gura a facut afisari, afisarile ridica site-ul, iar site-ul monetizeaza audienta ridicata. Nu se gandeste deloc consilierul Florin Sicoie ca lumea a citit stupefiata stirea pentru ca anunta costul imens al statuii, cost suportat din banii tuturor, nu din buzunarul unui consilier municipal PNL care n-are nici o problema sa voteze diverse manevre paguboase. 

De-aia ati facut statuia, ma? Sa faceti bani cu ea din drepturi de autor si sa nu faca nimeni altcineva nimic? Nu ti-e rusine? Nu va e rusine, sa apareti in spatiul public cu logica asta?  Vrei sa fac un milion de tiparituri cu grupul statuar al lui Caragiale, numai asa, sa te oftici? Puneti, ma, si un taxator, ca-n autobuz, sa ne perceapa taxa de facut poze langa statuie, sau mars, ma, cu statuia din centru, ca ocupati spatiul aiurea! Bagati-o intr-un beci si bucurati-va de ea....

Ce ma deranjeaza foarte tare este ca, desi scrie a doua oara despre statuie, consilierul Copyright nu sufla o vorba de pretul imens! Ati dat pe statuia aia nenorocita si urata doua sute de mii de euro, adica peste opt miliarde de lei! Ai idee, Florine, ce se putea face cu banii astia? Uite niste exemple:

Leafa pe opt ani a o suta de profesori.

Costul a 2.000 de camere video de supraveghere stradala.

Banii necesari pentru construirea a 32 de case pentru amaratii Ploiestiului.

Absolut penibila logica lui Florin Sicoie, care minte, dezinformeaza si manipuleaza, nervos, in continuare, pe existenta unei fotografii care nu-i place. Pentru mine, cel putin, devine tot mai clar ca acest personaj n-are ce cauta in administratia orasului. Dati-i un post de custode la un muzeu, ghid la o galerie de arta, paznic langa un pian, ceva de genul asta, dar luati-l pe Sicoie de langa banii publici, pentru ca este complet dezinhibat in a-i arunca pe geam!

Ma gandesc serios sa boicotez lista de consilieri pe care o sa apara Florin Sicoie, un animal politic care se adapa din bani publici de o vesnicie. Nu de alta, dar individul asta merita un contact cu realitatea. Chiar asa: ce fel de firma privata l-ar plati pe tipul asta si pentru ce? 

© 2023 Bogdan Stoica