Cum faci experimentul care arată falşii iubitori de animale de pe Facebook

Ploiesteanca.ro publica azi ceva găsit pe Facebook: anunţul unei femei, care a găsit un căţel, şi, miloasă, a decis să-l ţină o perioadă, până i se găseşte stăpânul. Linkul este urcat de mine pe Facebook, cu rugămintea de a fi promovat, pentru a facilita găsirea stăpânului. In acel moment, avea 13 afişări. La sfârşitul acestei zile, constat că linkul a fost distribuit de 26 de ori, şi citit de 39 de ori. Practic, doar cei care l-au distribuit, l-au şi citit. In rest, nimeni n-a fost curios să vadă măcar zona in care a fost pierdut câinele.

Postat pe 26 de wall-uri, orice link este cu 260% mai vizibil decât era. Numărul afişărilor, aşa cum arată acum statisticile Facebook, n-ar fi trebuit să fie mai mic de 140-150. Faceţi şi voi experimentul cu un link contorizabil privitor la o fustă, nişte cd-uri, o maşină, orice.

Orice, dar nu animale. Ne dăm fanii lor, dar nu suntem. Suntem nişte mici nazişti ipocriţi, din ce in ce mai dornici să prezentăm pe Facebook o copie a noastră, îmbunătăţită până la distorsionare.

Penibil. 

Am sunat+o pe Eliza, gazda câinelui. Proprietarul n-a fost găsit. Tot e bine că au sunat câteva persoane care vor să adopte cockerul...

Câinele e aici.

© 2023 Bogdan Stoica