Ori am ratat un cadou de la o domnișoară, ori am găsit cel mai fraier taximetrist din Ploiești.

Mă sună un nene, de pe 0734 184 440. Că e taximetrist, parcat la Omnia, și că are un pachet pentru mine, de la o domnișoară. Dacă nu eram însoțit, îi explicam foarte rapid cum să-și bage pula în pachetul ăla, eventual chiar în domnișoară. L-am expediat decent, și de atunci nu pot să-mi iau gândul de la poveste: cât de băbălău să fii?

Nu, pe bune. Dacă în pachet era heroină, și un traficant ar fi vrut s-o livreze fără să riște nimic? Dacă era o bucată din piciorul Elodiei? Dacă cineva se pregătea să-i rupă capul taximetristului, pentru că a parcat aiurea, și îi înscena o deplasare către un loc unde n-ai semnal? Dacă era o bombă în pachet, și cineva pregătea un random-atack de genul "avea doi copii, era taximetrist de 10 ani, nu ştim de ce s-a aruncat in aer"?

Sigur, exagerez. Dar ca principiu, am dreptate. Chiar atât de papagal să fii, să iei un pachet de la un/o necunoscut/ă, și să fii gata sa-l duci la cineva pe care nu-l cunoști? Pe ce? Pe 10 lei?

Iar dacă domnișoara chiar există, și imi luase șosete roz de la Omnia, că simte ea că sunt un sensibil și-un delicat... ce să zic? Ce să-i urez, pentru că i-a dat numărul meu de telefon unui necunoscut?

© 2023 Bogdan Stoica