Să muriți voi că vă aia grija de vopseaua mașinii mele?!

Imagineaza-ti o creta de vreo 25 de centimetri, groasa cat o banana. Daca esti gay, ştiu, o să ţi-o imaginezi dată cu gem şi infipta in cur. Daca esti gospodina, vei intra in panica, pentru ca intuieşti că va trebui sa cureti dupa ea. Daca esti copil, insa, si ai nu unul, ci patru batoane-gigant de creta, vrei doar un loc unde sa te manifesti creativ. Ceva mare şi negru, dacă se poate (stiu, la imaginea asta reactioneaza si gospodina, nu doar gay-ul). Eu ma refeream insa la ceva, cam ca o tablă, de la şcoală.....

Asa ca sambata am lasat-o pe M sa-mi faca masina de comanda, cu creta. Sus, pe capota, a aparut o floare. Pe usile din stanga, o autostrada, cu tot cu masini. Pe cele din dreapta, o plaja, un palmier, marea si o corabie. Pe capota motorului, o livada insorita. Iar pe hayon, niste munti si inscriptia NU MA SPALA. I s-a parut fun. Mie, la fel.

Dupa terminarea operatiunii, M avea un zambet de concurs, iar masina mea n-a fost niciodata mai misto. In opinia mea. Nu si a tuturor. Unii s-au uitat scandalizati in trafic, dupa noi. Altii mi-au lasat mesaje, explicandu-mi cat de nociva este creta pentru vopseaua masinii. Cei mai concisi au fost aia care mi-au spus "Esti prost, ai distrus vopseaua". Asa ceva....

De-aia zic: să muriţi voi că vă aia grija de vopseaua maşinii mele? Că de la vopseaua maşinii plecaţi, cu scara de valori? Că atunci când aveţi de ales între nişte timp senzaţional cu copilul din dotare, şi nişte rahat de vopsea, alegeţi vopseaua?

Şi ziceţi că eu sunt prostul?!

Nu uitaţi, vă rog, să faceţi CASCO anual, maşinii, dar nu şi o asigurare de viaţă în beneficiul copilului, că e scumpă. Nu uitaţi să vă puneţi pe maşină noile modele de eleron, sau faruri cu led, dar să nu plătiţi un dental-plan la o clinică bună, pentru copii. Nu uitaţi nici să urlaţi la ce mici când mănâncă sau beau neglijent în maşină, sau când se urcă cu picioarele pe noile huse de scaune. 

Şi, imediat după ce terminaţi, muriţi. Aranjez eu să vă îngroape cu vopseaua preferată în braţe, retardaţilor....

Comentezi? Fa-o aici: www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2023 Bogdan Stoica