Dacă tot suntem de acord să omorâm pedofilii, de ce nu punem statul s-o facă?

In mine, analiza asupra consecintelor faptelor savarsite de pedofili dureaza foarte putin. Ii vreau morti. Cum, cand, in ce conditii, ma doare-n cot. Singurul pedofil bun este pedofilul mort. Punct. Din mai multe motive:

1. Inchisoarea nu rezolva problema. Violatorii-puscariasi recidiveaza in proportie de 80%, dupa ce ies din inchisoare.

1. Codul Penal romanesc este o gluma. Azi am aflat ca violul urmat de moartea victimei se pedepseste cu mai putini ani de inchisoare decat talharia urmata de moartea victimei. Adica, daca violezi si omori victima, e omor calificat. Daca ii furi geanta si-o omori, e omor deosebit de grav. Cum dracu' e mai grav furtul gentii decat violul, numai codpenalistii romani stiu....

2. Castrarea chimica, cu care ne aburesc unii polticieni si in care si-au pus speranta toata umanitatea lașă, e o prostie. Ii faci violatorului niste injectii cu hormoni, prin care ii induci o semi-impotenta. Mintea lui defecta, insa, care vede o bunaciune intr-o fetita de 5 ani, va ramane perfect functionala. Sexologii spun ca un pedofil tratat asa va incerca sa faca sex  cu minore folosind obiecte-surogat. Adica, nu-si va mai baga ... intr-o fetita de clasa a treia, ci cheile sau umerașul.

3. In Romania, legea nu permite sa tii o evidenta publica a agresorilor sexuali, ca in SUA. Acolo, cand cumperi o casa, primesti si o lista cu adresele si numele celor care au fost condamnati, in ultimii 20 de ani, pentru agresiuni sexuale. 

4. Sa le punem cip, gps, bratara, sa nu le dam voie langa gradinite, la locul de joaca.... rahat! Practic, va trebui sa cheltuim mai mult pentru pedofili decat pentru hotii de buzunare, decat astia din urma ne afecteaza mai putin.

5. Un mesaj umanistilor care spun ca "nu noi le-am dat viata, ca sa o putem lua": cand nemernicul ala decide sa violeze un copil, a renuntat la statutul de om. Ca urmare, poate fi tratat ca orice mamifer care ne ameninta ecosistemul.

Atunci sa-i omoram, zic. Nu parte in parte, ca traim in Romania. Daca ucizi un violator de copii, primesti pedeapsa cu inchisoarea pentru omor calificat, 15-25 de ani, cu reducere de 30% pentru ca ti-ai recunoscut fapte, plus un maxim de 5 ani pentru ca poti invoca "nebunie temporara" si faptul ca ai fost provocat. Cu pedeapsa minima, cu toate reducerile, cu buna purtare, cu iesit la munca in sistemul-penitenciar, tot stai 7-8 ani la inchisoare, pentru ca ai facut un lucru bun.

Atunci sa-i omoare statul, nu? Statul nu va dispune prea usor reintroducerea pedepsei cu moartea. Daca maine cerem moartea si pentru coruptie? Pai ce facem, omoram jumatate de Romanie?!

Misiune imposibila, nu? Da. Asa, si ce?! Cand s-au apucat de promovarea comunismului in Romania, activistii erau sub 50, si au ajuns la 10 milioane. Pana a apucat sa faca un bec, Edison a esuat de 2.000 de ori. Exemple cu oameni care s-au apucat de lucruri aparent imposibile sunt cu miile, in istorie. E important sa incerci.

De-aia zic, sa incercam. Ma uit la risipa de resurse umane alocate proiectelor miniere, dezbaterilor politice, adoptiilor de caini... Nu zic ca nu-s importante. Dar mi se pare mai important sa facem ceva cu aia care vor sa faca sex cu copiii nostri.

Comentezi? Fa-o aici.

© 2023 Bogdan Stoica