Gloria Jean's Coffees Ploiesti Gloria Jean's Coffees Ploiesti © bogdan stoica

Momentul ala, cand ti-ai da un picior pe ceva rece

Eram la Gloria Jeans, cu o amica. Genul ala de zi in care soarele te-a batut in crestet si toata lumea cu care ai vorbit a avut nevoie de dublul timpului obisnuit ca sa priceapa ce era de priceput. Parea ca stau in fund si discut dar, pe dinauntru, ma topeam ca inghetata. "Ce-ai, ma?", se sesizeaza amica. "Sincer? M-as intinde pe masa aia si m-as culca", i-am spus, cu un pic de speranta in glas, pentru ca amica mea conduce cafeneaua.

"Ia-ti un chiller", o aud. Un ce? Chiller? Ce-i ala? Eu nu beau decat cafea la Gloria Jeans. Mai rar, sucul ala fabulos de visine.  Si-mi aduc aminte ca am mai vazut, pe mesele altor clienti, niste pahare imense, cu ceva colorat inauntru. Ala o fi chiller-ul?

Si cum ma gandeam eu, lent, in viteza a doua, vine N cu doua chillere. Unul cred ca era cu mango, un fruct pe care-l urasc ca pe Ion Iliescu. Dar celalalt era .... cum s-o spun delicat .... bun ca un fuckening aparut din senin. Si nici nu s-a incalzit brusc, cum se intampla in alte parti cand se topesc cuburile de gheata in bautura si ti-o dilueaza. 

Mai vioi, m-am apucat de SWOT. Chiller-ul nu e o bautura ieftina. E vreo 15 lei, daca nu ma insel. Primesti, insa, aproape jumatate de litru de fulgi de gheata amestecati cu lapte, cafea, mango... spanac, nu stiu, al meu era bun! M-a inviorat la maxim, lucru care mi-a prins foarte bine in ziua aia, in care am terminat-o cu munca dupa 10 seara.

De-aia va recomand si voua chiller-ele Gloria Jeans. Habar n-am cu ce sunt, dar va explica baietii de la tejghea. Tot ei va pot explica si care-i faza cu ultimul concurs, care te poate trimite in excursie, cu transport, masa, plimbare asigurata. Ai detalii AICI.

© 2023 Bogdan Stoica