da, mama, sunt beata - Delia da, mama, sunt beata - Delia

Cinci motive pentru care are succes Delia cu "Da, mama, sunt beata"

1. In primul rand, melodia e chiar buna. Serios. Delia chiar are voce, si de data asta a primit si o instrumentatie reusita. De tip rock, ca sa zic asa. Ori, cand ai un rockuletz bunicel si o voce de exceptie, rezultatul n-are cum sa fie prost.

2. In al doilea rand, pentru ca 90% dintre fetitele de 14 ani nu viseaza neaparat la un iubit ca in filme, ci la tristetea de dupa momentul in care au fost parasite de acest iubit. Se vad femei superbe, pe o canapea superba, plangand superb...

3.  In al treilea rand, pentru ca Delia are versuri la cantecul asta. Pe bune, chestiile alea care se aud, rimand, pe "Da, mama, sunt beata", sunt muuuult mai bune decat multe din prostiile care se aud rimand la alte hit-uri romanesti. Apropo: v-ati uitat cine a scris versurile? Codin Maticiuc Poponetz! Nu stiu ce se mai bea prin Fratelli, dar merita incercat, clar...

4. In al patrulea rand, pentru ca bautura a ajuns extrem de populara la pustoaice. Nu zic ca e bine, am si eu o pustoaica, dar lucrul asta chiar se intampla. Iar fetele se imbata tot mai des fara sa stie cum s-o faca, si, de multe ori, ajung facute posta de niste tineri de treaba din Margineni. Sa bei cu talent a ajuns o aptitudine care trebuie dobandita si ma bucur sincer ca Delia a demarat aceasta campanie educationala. 

5. In al cincilea rand, ar trebui sa va bucurati cand va auziti copilul prin casa "Da, mama, sunt beata". Ce-ati vrea sa cante? Florin Salam?! Pai ala caruia copilul ii canta "Kill"em all" ce-ar trebui sa simta?

Da, stiu, acum m-ai injura ca la meci. Fa-o!

Am pus melodia, mai jos. Ascult-o ignorand faptul ca o canta Delia. Eu aud un rock moale, de tip fm, dar bun Si pe urma citeste versurile, ignorand, din nou, ca le-a scris Poponetz. Nu-s rele deloc.

Eu nu accept geometria in iubire
Triunghi in dragoste, plimbari pe o ata subtire
Si nu mi-e frica sa cad, mi-e frica sa nu cazi tu.
Nu poti sa-neci in vin amarul prea mult timp.
Dar timpul trece si vreau sa vad si dragostea trecand.

Da' am o geanta plina cu vise
Mi-e frica de intuneric, da' alerg pe strazi cu felinarele stinse,
Sa nu ma vada nimeni,
Din dragoste plansa.

Nu durerea, ci speranta ma omoara 
Si-ncerc sa dau uitarii in fiecare seara
Si nu mi-e frica sa pierd, mi-e frica sa nu pierzi tu.
Iti jur ca nu-l mai sun, chiar daca-s disperata, 
La fel cum o faceam de fiecare data. 
Zambesc acum, doar pentru ca ma vezi tu.

Da, mama, sunt beata 

Pentru ca altfel nu il pot uita
Si n-am nevoie de iertarea ta
Nu-mi spune ca n-ai fost si tu asa, candva.

Media

© 2023 Bogdan Stoica