ploaie cu soare ploaie cu soare © bogdan stoica

Lasa dracului umbrela cand e ploaie cu soare

Cand am vazut ca ploua cu soare, am plecat rupand usa de la lift. Iar cand am iesit din bloc, mi s-a taiat cheful, cand am vazut, chiar in fata mea, un pusti de 14-16 ani cu umbrela.A fost un soc, ca atunci cand am vazut un adolescent folosind un evantai, pe strada.

Cu umbrela, ma?! Prin soarele ala superb, de golden hour? Prin picaturile alea calde de-a dreptul, tu deschizi umbrela?! Nu-ti spune nimic ca restul oamenilor din strada merg cu capul descoperit, se uita in sus si zambesc?! Din ce film vii, fratele meu? Cine te-a crescut asa?

M-am intristat pe bune. Am o copila de 12 ani, care, in maxim 2-3 ani va fi invitata in oras, de vreun baiat de varsta inadaptatului din fata mea. Cum sa mai sper la un comportament de barbat in definire cand s-or lua niste golani de ei, daca o sa fie vreun asemenea sensibil, care se teme si de o ploaie cu soare? 

A plouat cu soare timp de vreo 20 de minute. Si a fost senzational. Am pus cateva fotografii, de la ploaia cu soare de azi, pe facebook, cu regretul ca n-am prins, din cauza blocurilor din jur,  si curcubeul aferent. Nu o sa-l gasiti acolo si pe tanarul din imaginea de aici, care, probabil, isi aseaza parul cu placa. Mi-ar strica albumul. 

Comentezi? Tot pe facebook te astept.

© 2023 Bogdan Stoica