Cum să faci fotografii bune cu telefonul Cum să faci fotografii bune cu telefonul www.streamland.ro

campanie umanitara - ajuta si tu un posesor de iPhone 6+, Galaxy S6 si chiar Vertu

Mai mult ca niciodata, anul acesta am cunoscut oameni extrem de tristi. Unii n-aveau un acoperis deasupra capului, altii n-aveau ce manca... Cei mai tristi mi s-au parut oamenii cu telefoane foarte moderne si scumpe, dar cu fotografii extrem de proaste.

Mi s-a rupt sufletul, va spun sincer! Unii si-au cheltuit economiile de-o viata ca sa poata pune pe masa un iPhone 6plus. Altii au semnat contracte de cacat cu Orange si Vodafone, ca sa primeasca la pret subventionat un Samsung Galaxy S6 sau un Edge. Nici nu vreti sa stiti cum traiesc unii posesori de Vertu: au invatat pe de rost Codul Penal si sunt disperati sa afle in ce zodie e Codruta Kovesi...

Si am avut, așeeeea, o stare de-aia, de om bun. Am zis sa fiu generos. Sa nu mai trec ca nesimtitul pe langa oamenii care-mi strigau "n-am si eu o fotografie buna" ... "sunt disperat, nu mi-a iesit un selfie de sase luni", sau, cea mai nasoala "te doare-n cot, tu stii sa faci poze, eu nu mai am curaj sa postez nimic pe facebook". Si-am scris asta. Un ghid care te invata sa faci fotografii bune si cand ai un telefon prost, si cand ai un telefon bun. De fapt, ideea e ca nu prea conteaza cum e camera aia de pe telefon, daca scula e fabricata in ultimii cinci ani. Eu am doua telefoane, unul din 2009 si unul din 2010. Manevrat corect, unul dintre ele e mai smecher decat Nikonul in modul auto. 

Puteam sa cer 50 de lei pe ghid, ca-i fiţă să vinzi ebook-uri de parca-s editii princeps tiparite. Dar am zis sa nu fiu nesimtit si sa tin cont de cheltuielile imense pe care le-au facut deja posesorii de telefoane ultimul racnet. Asa, la zece lei, isi va putea permite ghidul si cel mai smecher manager din lume, care are un telefon de aur extras si prelucrat doar de virgine gemene din familii de paranormali.

Daca esti la fel de norocos ca mine si stii deja sa faci fotografii bune, cumpara ghidul si fa-l cadou prietenului care are cel mai scump telefon, din toata gasca ta. Nu e vina lui ca arata asa pe Facebook, sa stii... 

UPDATE - Vertu nu face fotografii. Da, de-aia e scump.... :)))

© 2023 Bogdan Stoica