domnu' Tudose! băi Tudose! dormi, mă?

...o firmă a prejudiciat bugetul cu 45 de milioane de lei reprezentând TVA și impozit pe profit ... 87 de importuri din Turcia ... declarand în vamã valori foarte mici ... vândute fãrã întocmirea de documente ... depunerea de declarații fiscale nereale ... livrãri cãtre societãți care nu au confirmat tranzacțiile ... bunurile vândute au o valoare estimatã de 128 milioane lei...

La un pret mediu de 10 euro/articol, baietii astia au bagat in tara si vandut cel putin trei milioane de bluze, chiloti, pantaloni, camasi, etc, adica niste zeci de TIR-uri, nici unul deschise si controlate in Vama. Ca sa se vanda repede, trebuie ca cel putin 15% din populatia Romaniei sa fi cumparat ceva de imbracat zilele astea, ceea ce e ireal. Logic, baietii au vandut hainele altor magazine. Minim cateva sute, ca vorbim de trei milioane de piese de imbracaminte. Pun pariu ca si unor magazine din mall-uri, ca doar alea au o putere de absorbtie mare (cam o mie de piese / magazin).

Nu s-a sesizat nimeni, nici macar un inspector oarecare, ca a intrat in piata o asemenea cantitate de haine. Deci vorbim de o afacere care nu putea ramane invizibila, chiar din prima ei faza. Deci vorbim de complicitatea unor reprezentanti ai statului. Deci vorbim despre coruptie relaxata, cu marfuri voluminoase, vandute la vedere. Pun pariu ca in tot timpul in care baietii cu hainele au facut 30 de milioane de euro ANAF a mai controlat 100 de carciumi, in cautarea sticlei de vin vandute fara bon, si a mai distrus 100 de magazine de cartier, pentru ca erau 78 de acadele in borcanul de langa casa de marcat si doar 61 in NIR-uri, iar gasca de amatori a lui Tudose a futut complet codul fiscal si viitorul businesurilor mici din Romania. De parca astia cu hainele ar fi vreodata dispusi sa plateasca TVA-ul (la o marfa fara acte) si sa achite contributiile (angajatilor pe care nu-i au).

Intelegeti, da, domnu' premier Tudose, de ce merita sa te concentrezi pe anticoruptie si sa prinzi pesti d-astia, mari, decat sa bagi splitTVA, sa muti contributiile si sa pui biciul pe cei mici, distrugand sute de mii de familii?

Domnu' Tudose? Esti, ma?

Alooooo, Braila! Se aude?

cartile mele sunt aici...

w1w2 w5w4w6 w00
... si pe Amazon.
© 2023 Bogdan Stoica