neversea, publicam si noi lista mocangelii?

E ultima referire la noul curent pro-manele, promit. Nu de alta, dar nu am de gând să mă transform în atacatorul unui lucru care nu mă interesează. Dar după momentul manele la Neversea a rămas ceva neclar. 

Neversea, ca orice mare eveniment, are și o componentă de PR, care include și influencerii. De obicei, asemenea oameni primesc invitații gratuite, niște de-ale gurii, niște cazare, niște baterii externe, vreo ceva de'mbracat, nu stiu. Pula mea, nu e treaba mea ce primesc. Cert e că primesc. Ca să zică de bine de eveniment și să determine alți oameni să cumpere bilete. Mi se pare corect. Neversea e un business ca oricare altul, ai voie să faci tot ce nu e ilegal ca să maximizezi vânzările. 

După momentul manele la Neversea, o droaie de influenceri au sărit de cur în sus, indignați că unora nu le plac manelele și că au considerat momentul ca fiind dezgustător, suburban, nepotrivit, de căcat. Unii, manelișți convinși, erau în focul evenimentului când au postat ce-au postat. Cu ăștia n-am nimic. Alții, însă, s-au aliniat, într-un mod aproape bizar, la ceva vreme după momentul în sine, fix când peste Neversea se sleia al doilea val de flegme. Iar cu ăștia am ceva. Pentru că mi se pare interesant de știut dacă influencerii care au aparat Neversea post-factum sunt aceiași cu influencerii care s-au bucurat de mocangeală. Dacă i-a sunat cineva de la Neversea și le-a zis: "știi, ne confruntăm cu o criză de imagine, ai putea să faci și tu o postare, în care să zici că maneaua aia a fost bine primită? Da? Hai, că ar fi super. Apropo, ti-a plăcut hotelul? Totul ok? Să știi că primești bilete și la anul, dacă iese bine treaba asta..." 

Repet, nu am nici o problema cu ideea ca unii oameni sunt plătiți pentru a întreține imaginea festivalului. Când însă cineva plătește ca să acrediteze ideea că oamenii mișto trebuie să asculte și manele mi se pare că se merge într-o direcție aiurea. Că se minte grav in scopul profitului viitor. Că e ca atunci când Dragnea a promis două mii de grădinițe desi nu avea de gand sa faca decat cinci. Că vorbim de pesedism cultural de cea mai jegoasă categorie. 

Nu zic că e musai ca Neversea să publice lista mocangelii. Dar ar fi mișto. Am sti dacă influencerii (pulii mele) sunt oameni cu opinii personale sau niste falsi influenceri, adica niste tonomate in care bagi mocangeală si scoti opinii cum vrea pula ta. 

pentru altfel de mocangeală apasă aici

* două teme de meditații vă mai las:

  • La Neversea a mixat un nene pe Deșteaptă-te Române. Nici un influencer n-a menționat momentul. 
  • Mai toți cei care au proslăvit manelele de la Neversea au fost megacritici cu vocea lui Bon Jovi. Mă și mir că nu i-au scris pe insta: "Bongioviule, ești praf, nene, pe lângă Salam"

 

© 2019 Bogdan Stoica