Buna ziua, sunt un cetatean din Romania si am cateva intrebari pentru TOTI candidatii la presedintie

Bunaoara, as dori sa-mi spuneti, toti, ce aveti de gand sa faceti cu RCA-ul. Anul trecut plateam 400 de lei la fiecare sase luni. Anul asta, desi n-am provocat nici un accident si n-am luat nici o amenda, si am aceeasi masina, ma costa 500 de lei. Cum vine asta? Cat o sa se mai scumpeasca aiurea nenorocirea asta de RCA? Ce aveti de gand sa faceti pe subiectul asta, presedintilor?

As mai vrea sa aflu cine ma apara pe mine, ca cetatean, de executorul judecatoresc care vrea o mie de lei onorariu pentru o taxa de drum, cica neplatita in 2010, si pentru care CNADR zice ca mi-a trimis atunci o amenda, desi n-am primit nimic in sensul asta si-mi cumpar, mereu, rovigneta. Cum vine asta, presedintilor? Adica, pot sa va trimit si eu un executor judecatoresc pe cap, pentru ca n-aveti sapca? Sa stiu si eu…

Mai am o problema, cu o retea de supermarketuri care vinde, periodic, carne de cal in loc de carne de porc. I-au prins de vreo trei ori numai anul asta, si de fiecare data au insistat sa o faca din nou. Ce-aveti de gand sa faca pe tema asta? E vreunul din voi capabil de o idee buna, sa scapam de tupeul jegos al acestor Kapitalisti? Apropo: a inteles vreunul de ce am scris “capitalisti” cu “K”?

Ma mai deranjeaza foarte tare ca jumatate din apa imbuteliata din magazine este o nenorocire, nu ceva sigur, de baut cand nu bei de la robinet. Am documentat niste anchete jurnalistice in sensul asta, va garantez ca buna parte dintre antreprenorii din domeniu trebuie sa-si inchida fabricile.

Am ajuns sa nu mai suport oligofrenii din trafic, gropile facute in asfaltul nou, rahatii de caini din parcuri, manelistii din cimitire, boarfele prezentate ca vedete, continutul mic de ingredient active din medicamentele anti-gripale, tampeniile din manualele scolare ale fiicei mele, agramatii din parlament, hotii din guvern, interlopii din business-ul de infrastructura. Ce aveti de gand sa faceti, doamnelor si domnilor candidati?

Stiu, toate intrebarile mele sunt niste tampenii. Un presedinte nu se ocupa cu asa ceva. “Preşedintele României reprezintă statul roman, este garantul independenţei nationale, al integrităţii teritoriale, veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate”. Dar nici voi, candidatii, nu prea va luati in serios. In loc sa veniti cu un proiect de tara, o ardeti aiurea cu autostrazi, masuri fiscal, planuri sociale, promisiuni de pensii. Eu vreau idei care sa ramana valide in timp, nu promisiuni. Asa ca daca tot o ardeti in promisiuni, as dori sa batem campii impreuna. Macar ma mai racoresc si eu….

Uitasem: mi se pare ca e prea multa publicitate la X-Factor, Vocea Romaniei si Masterchef. Ce aveti de gand sa faceti in sensul asta, dupa ce veti ajunge presedinti?

- text aparut pe www.psnews.ro 

Mai multe din această categorie: « Atâââât... tipa din filme exista - preview »
© 2023 Bogdan Stoica