Restaurantul Bavaria Ploiesti

Ma chinuiesc de vreo trei luni sa mananc si eu, la Bavaria, un carnat nemtesc traditional. Sau o ciorba nemteasca traditionala. De unde, frate, mereu a intervenit cate ceva.

Ajung, duminica, cu chiu cu vai, si iar nu pot sa ma bucur de mancarea nemteasca, pentru ca m-am nimerit in starea "deshidratat", cu ficatul cerand imperios afumatura. Asa ca am comandat netradionala nemteasca ciorba de afumatura.

Si-a venit ospatarul ala, frate, de-am crezut ca sunt  prost imbracat si ca-i starneam mila. Mi-a pus in fata un bol de ciorba de aproape un litru, doldora de carne afumata de porc, intr-o zeama eeeeexcelent de acra, daca pot sa spun asa. A sfeclit-o cu ardeiul iute, ca era la fel de iute ca un melc, dar n-a mai contat: ma hidratam in modul meu preferat.

Am luat si-un ceai (da bine!). De menta. Asisderea si "colegul", care a lins un castron de crema de supa de pui cu crutoane. Buna si aia, cica. Am baut si ceaiul, si-am cerut nota. "27 de lei", citeste amicul. "De om?", ma interes eu, senin. "Nu, amandoi". Ma uit si eu la nota: lipsea ardeiul, smantana, painea. Incredibil.....

Pai ce carciuma e asta, de nu te frige la nota? Cum isi permite ospatarul ala sa nu-mi ia trei lei pe un ardei si patru pe o smantana? Cum isi permit astia de la Bavaria sa practice preturi de studenti? Pai comand, Doamne fereste, si felul unu si felul doi, si plec de-acolo cu doua kile jumate? La sanatatea noastra nu se gandeste nimeni? Ce-a ajuns orasul asta?!

Pe bune, la Bavaria e o problema: pai cum sa te duci cu un nene sa bati palma pe o afacere, si sa vina nota sub treij'de lei? Pai ce-o sa creada omul ala, ca esti muritor de foame?! 

© 2023 Bogdan Stoica