Avertizare
  • JUser: :_load: Imposibil de încărcat utilizatorul cu ID: 530

Despre Florin Sicoie, statuile scumpe ale Ploiestiului si executia mea

Am citit de doua ori textul lui Florin Sicoie din altPHel (cititi-l, va rog, ca audienta se aduna la Patraru) si tot nu pricep daca este vorba despre ipocrizie sau o gandire incredibil de ingusta.

In prima varianta, Florin Sicoie este suparat ca am prezentat megafacerea statuilor lui Volosevici, prin care aproape trei sute de mii de euro s-au cheltuit pe niste decoratiuni urbane de un gust indoielnic. Si ma toaca pentru asta, cu o furie care sugereaza si o implicare financiara, desi, recunosc, nu exista indicii sau dovezi ca Sicoie ar lua spaga.

In a doua, tot ce-am scris este degeaba, Sicoie este inca cutremurat de imaginea statuii unui copil, cu chistocul in gura, si nu poate depasi trauma. Nu conteaza cat s-a platit, unde s-a platit, daca se putea face altceva, mai util, cu banii aia. Chistocul! Omul cu chistocul este Omul Negru! Sicoie nu-si va recunoaste vina nici pentru ca un cretin a putut sa puna, in curtea institutiei pe care o conducea chiar el, un chistoc in gura statuii.

Pentru mine este limpede ca, si daca va avea demnitatea sa raspunda la intrebarea "ce anume justifica cheltuirea unor sume exorbitante in cazul statuilor din Ploiesti?", Sicoie o va face aparand fiecare euro. E limpede si ca liberalismul lui Sicoie este de fatada, din moment ce omul apara cu pieptul sau dezgolit o cheltuiala nejustificata a unui primar PDL. 

E limpede si ca Florin Sicoie este in alta stare de spirit decat mine. Deja a inceput sa vorbeasca despre el ca aparator al culturii, batranilor si copiilor. In fapt, Sicoie nu apara cultura. Isi apara soclul de "om de cultura", la care trudeste de mic, si in care, un nesimtit ca mine a indraznit sa scrijeleasca un dubiu de etica si de competenta in cheltuirea banilor publici. Florin Sicoie e doar un fost, furios ca amintirea sa in spatiul public este patata, acum, de scandalul statuilor. 

Cat despre tonul general, de la titlu la final, in care Florin Sicoie anunta "executia mea", n-am sa-i spun acestui individ decat:

Executa-ma, Sicoie. Esti bugetar de o viata de om, n-ai devoalat un singur furt din banii publici pe care i-ai tot incasat si n-ai criticat o data calitatea execrabila a politicilor culturale locale. Traiesti in orasul in care primarul habar n-are sa acorde subiectul cu predicatul, dar pe care tu il sustii pentru ca n-ai mai fost rasplatit cu un loc pe o lista electorala a inamicilor sai. Esti integru, esti perfect! Nu uita sa identifici raul cultural suprem in mine, da?  

Iti fac si un cadou: pana nu termini executia mea - apropo, am citit ca cine foloseste expresia "te execut" are probleme mari cu puta, sper sa nu fie si cazul tau - nu mai scriu un rand in altPHel si vorbesc cu Patraru sa-ti aloce tie si spatiul meu. Te ajuta?

© 2023 Bogdan Stoica