fireworks - Ploiesti, Romania fireworks - Ploiesti, Romania © bogdan stoica

Esti atat de prost incat sa-ti lasi copilul minor pe Facebook?

"Vorbesti urat, frate! Te scot din lista, sa nu mai vada fii-mea cate prostii scrii", mi se mai spune, tot mai des. Mi s-a spus si azi. Am tacut si mi-am spus ce-mi spun mereu: uite inca o tampenie specifica parintilor superficiali...

Pai ce, eu te pun sa-ti lasi copilul minor pe Facebook? Daca ai un copil sub 13 ani, nu-l lasa pe Facebook. Nu-i vorba doar de cum scriu eu. E vorba despre expunerea la continut sexual explicit, la o varsta la care asa ceva ii perturba dezvoltarea normala. Pana la 14 ani, inca mai poti modela un copil, conform valorilor la care tii. Lasandu-l sa socializeze intr-un loc dominat de adulti in calduri o sa obtii efectul contrar - vei gasi la el, foarte devreme, defectele tale cele mai mari.

Si, in fond, de ce i-ai permite asa ceva? Pentru ca toti colegii din clasa a 5-a au deja cont? Si ce daca au? Daca se apuca toti de fumat, o sa-l lasi si tu pe al tau? Daca decid sa faca sex in prima excursie, o sa fii de acord daca a fost o decizie populara in grup? Ce mama dracului, atat de prost esti, sa te iei dupa alti copii, cand e vorba de copilul tau? Unde pui ca nici Facebook nu incurajeaza asa ceva. Ba, are chiar un mecanism de blocare a conturilor minorilor (detalii aici: Cum raportezi minorii cu conturi de Facebook)

Vrei socializare pentru copii? Exista, coane. Mai lasa Facebook-ul si da un search pe google. O sa gasesti cel putin asta. Altfel, o sa te confrunti cu asta.

Comentezi? Fa-o aici: www.facebook.com/bogdanstoica.ro

© 2023 Bogdan Stoica